Dežela kozolcev

Izobraževalni program

Ustvarjalnice na prostem

V Deželi kozolcev Šentrupert na Dolenjskem v šolskem letu 2014/ 2015 pripravljamo DEVET USTVARJALNIC, DEVET DOŽIVETIJ PRVEGA MUZEJA NA PROSTEM S KOZOLCI NA SVETU. Najbolj učinkovito se učimo ko uporabljamo vseh 5 čutil: vid, sluh, otip, voh in okus. Spoznajte izobraževalne programe Dežele kozolcev in ustvarjalno izostrite otroške čute!

Programe si lahko ogledate tukaj.

Ustvarjalnice na prostem, foto Maja ŠantejDežela kozolcev Šentrupet ponuja nove programe za predšolske in šolske skupine. Posamezne skupine se zberejo na vstopni točki muzeja, predstavijo jim muzej in dan, ki ga bodo otroci preživeli pri njih. Po vnaprej določenem programu, prilagojenem starostni skupini, otroci in učenci spoznavajo dediščino »življenja kozolcev« na Slovenskem. Kozolce predstavijo v različnih kontekstih in različnih situacijah. Seveda prilagajajo delavnice tudi posamezni skupini tako po starosti, tematiki kot želji učitelja.
Les je čarovnija, foto Alenka Lamovšek7 škratovskih daril, foto Alenka Lamvošek

Ljudska glasbila_ustvarjalnice na prostem_Dezela kozolcev_foto Ursa RepseProgrami so prilagojeni starostnim skupinam predšolskih in šolskih otrok. Ogled z delavnico traja dve šolski uri z odmorom za malico.
Cena: Glede na želje prilagajamo program, od tega pa je odvisna tudi ce-na delavnice.
Dodatne informacije so vam na voljo na info@dezelakozolcev.si, 040 256 737 ali 041 890 909.

DNEVI DEJAVNOSTI Ustvarjalnice na prostem v Deželi kozolcev Šentrupert.pdf.