Dežela kozolcev

Aktualno

Županov dan v muzeju kozolcev

V nedeljo, 4. 6. 2017, je bilo ob občinskem prazniku Občine Šentrupert v Deželi kozolcev drugo leto zapored srečanje občanov. Glavni gostitelj je bil župan Rupert Gole.

Poskrbljeno je bilo za okusno hrano in pijačo lokalnih ponudnikov. Za hrano so z raznovrstnimi okusnimi namazi ter sladkim in slanim pecivom poskrbeli pridelovalci, združeni pod blagovno znamko Dobrote Dolenjske. Ob tem izpostavljamo Sirarno Gorišek, ki je obiskovalcem ponujala kozje in kravje sirne specialitete, ter Mesnine Bizjak s svojimi delikatesnimi suhimi salamami. Obiskovalcem so teknile tudi različne vrste svežega hrustljavega kruha Pekarne Grebenc. Ob tem smo za udeležence srečanja pripravili presenečenje – pokušine vin ponudnikov Vinske kleti Brcar ter Hiša vina Frelih, katerih Cviček od fare je na svetovnem ocenjenjevanju vin Decanter v Londonu prejel nagrado Commended. Za dobro voljo obiskovalcev sta ves čas skrbela mlada zasedba Drugi vagon in otroški Ansambel Zavriskaj.

Obiskovalci so si v času prireditve ogledali tudi novo fotografsko razstavo Interier kozolca, ki jo je posebej za ta dogodek pripravil akademski kipar Lovro Inkret. Dogodka sta se udeležili tudi 21. vinska kraljica Slovenije Maja Žibert in 18. cvičkova princesa Anja Mrhar.