Dežela kozolcev

Aktualno

Podeželski parlament

Ponosni sporočamo, da smo gostili uvodni del 4. Slovenskega podeželskega parlamenta. Deželo kozolcev je obiskalo 90 deležnikov lokalnega razvoja iz 11-ih evropskih držav.

Udeleženci so kot odličen primer dobre prakse, ki vključuje številne lokalne ponudnike in povezuje raznovrstno ponudbo na območju, spoznali tudi prvi muzej s kozolci na prostem na svetu. Osrednje teme srečanja so bili izzivi in priložnosti za lokalne in regionalne ekonomije. Med gosti so bili tudi predstavniki Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in podeželje in Ministrstva za okolje in prostor ter predsednica Evropske LEADER mreže za razvoj podeželja (ELARD), Kristiina Tammets, predstavnica ELARD-a in LAS iz Danske, Kirsten Birke Lund ter predstavnik Evropske komisije iz Generalnega direktorata za kmetijstvo in razvoj podeželja (DG AGRI), Michael Pielke.

4. slovenski podeželski parlament so na pobudo Društva za razvoj slovenskega podeželja pripravili: partnerji Mreže za podeželje, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, Zadružna zveza Slovenije, GZS – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij in Zveza slovenske podeželske mladine.