Dežela kozolcev

Aktualno

Občina Šentrupert dobila priznanje za inovativni projekt Dežela kozolcev

Občina Šentrupert je v zadnjih treh letih za svoje inovativne projekte prejela že vrsto priznanj.  Zadnjega na Konferenci o inovativnih lokalnih skupnosti, in sicer za projekt »Dežela kozolcev«.

To nam daje neko novo energijo, nek zagon in tudi potrditev, da smo na pravi poti. Ljudje pričakujejo, da bomo tako ustvarjalni, tako polni energije tudi naprej in da bomo razvijali inovativne projekte. Ta nagrada mi še posebej veliko pomeni, ker ravno na področju inovativnosti želim, da Občina Šentrupert igra vodilno vlogo. Smo mlada ekipa, izobražena. Trudimo se, da vsak projekt, ki ga zasnujemo, ima ta inovativni naboj, in prepričan sem, da bomo v Sloveniji še velikokrat opozarjali nase,

je o novem prejetem priznanju povedal župan Občine Šentrupert Rupert Gole.

Dežela kozolcev je prvi muzej s kozolci na svetu, v kateri je kozolec kot edinstvena lesena kulturna dediščina na svetu prikazan v edinstveni turistični destinaciji Dežela kozolcev. Z Deželo kozolcev želi Občina Šentrupert ustvariti inkubator in generator najrazličnejših razvojnih idej in projektov na področju varstva in ohranjanja lesene stavbne dediščine kot tudi vzpostaviti turistično, izobraževalno in kulturno stičišče. Projekt je družbeno odgovoren in pozitivno naravnan tako do kulturnega kot tudi do socialnega okolja. Dežela kozolcev svetu sporoča, da mora biti interpretacija kulturne dediščine celovita, dobro raziskana, trajnostna, vključujoča in dovzetna, po eni strani bistveno pripomore k varstvu kulturne dediščine, po drugi pa vzajemno omogoča razvoj gospodarske dejavnosti – turizma.

bčina Šentrupert dobila priznanje za inovativni projekt Dežela kozolcev