Dežela kozolcev

Aktualno

Les kot dobrina

Vabimo vas na dogodek LES KOT DOBRINA, ki bo v torek, 15. 4. 2014, v Deželi kozolcev Šentrupert, prvem muzeju na prostem s kozolci na svetu.

Iskali bomo odgovore na vprašanje kako priti do boljšega izkoriščanja lesa, kako gospodariti z gozdovi, kakšne so zaloge lesa v Sloveniji idr. Z nami bodo g. Rupert Gole (Esplanada, občina Šentrupert), dr. Franc Pohleven (predsednik sveta Gozd-Les na Ministrstvu za kmetijstvo in okolje ter predstavnik katedre za les na biotehniški fakulteti), g. Jože Prah (Društvo za razvoj slovenskega podeželja in Zavod za gozdove), g. Silvo Pritržnik (Gozdno gospodarstvo Slovenj Gradec), g. Andrej Breznikar (svetovalec v uradu direktorja na ZGS) in g. Janez Beja (Zveza lastnikov gozdov, predsednik OE KGZS Ljubljana).

Program dogajanja se bo pričel ob 10. uri z zborom udeležencev, sledi okrogla miza z razpravo in predstavitev dobrih praks. 

Za več informacij o konferenci in udeležbi vam je na voljo pri vodji projekta organizatorja dogodka ga. Vesna Bizjak, EKO DEŽELA, T: + 386 4 620 98 22 ali E: vesna.bizjak@bjm.si.

Medijski sponzor: Eko dežela, Oddaja Ljudje in zemlja, RTVSLO.