Dežela kozolcev

Aktualno

Jernejevo – zeliščarski dan v Deželi kozolcev 2014

Vljudno vabljeni na zeliščarski dan v Deželo kozolcev v Šentrupert na Dolenjskem. Jernejevo – zeliščarski dan v Deželi kozolcev je zasnovan kot celodnevno druženje ljubiteljev zeliščarstva v edinstvenem okolju prvega muzeja na prostem s kozolci na svetu (www.dezelakozolcev.si). Udeleženci bodo s priznanimi strokovnjaki s področja zeliščarstva, botanike in zdrave prehrane (mag. Jože Kukman, dr. Janko Rode, dr. Jože Bavcon, Marija Merljak) spoznavali zdravilne učinkovine in raznovrstno uporabnost drevesnih in grmovnih vrst. Izobraževalni del dneva bo vključeval tudi voden ogled po muzeju, sklenil pa ga bo večer slovenskih ljudskih pesmi in pripovedi o rastlinskem svetu v izvedbi Bogdane Herman. Čez dan si bodo obiskovalci lahko ogledali tudi eno najlepših gotskih cerkva v Sloveniji in v živo spremljali likovno ustvarjanje lokalnih ljubiteljskih slikarjev, še posebej članov LKD Mavrica iz Novega mesta.

Zaradi omejenega števila udeležencev so potrebne predhodne prijave na elektronski naslov zavod.rozlin@gmail.com ali telefon 031 874 213 (Liljana Jantol Weber). Dodatne informacije o predavateljih, ceni ter urniku predavanj in delavnic so v priponki.

Preživite nepozaben dan pod enim od toplarjev v muzeju na prostem, kjer boste prisluhnili večni govorici dreves, spoznali njihovo pomembno vlogo v ljudskem zdravilstvu in se prepričali, da drevo nagovarja tudi sodobnega človeka.

Organizator: Zavod Rožlin, Šentrupert

Partnerji: Občina Šentrupert | Dežela kozolcev Šentrupert, d.o.o.

Foto: Liljana Jantol Weber | Alenka Veber

Vabilo ZELISCARSKI DAN_2014_DEZELA KOZOLCEV

Dodatne informacije_JERNEJEVO_2014_ZELISCARSKI DAN V DEZELI KOZOLCEV SENTRUPERT