Dežela kozolcev

Aktualno

Festival Marmelada 2013

Mednarodni festival »MARMELADA 2013« združuje tradicijo, šege in navade ter izvirne izdelke, ki jih spreminja v edinstveni kulinarični spomin(ek). Sestavljen je iz ocenjevanja vzorcev in festivalske sobote. Festival Marmelada 2013 se bo pričel v soboto, 26. oktobra 2013, ob 10.00 uri z odprtjem festivala in predstavitvijo programa. Poleg strokovnega dela festivala bodo na voljo tudi bogate izobraževalne in kulturne vsebine za vse starostne skupine.

pdf-logo-small

Program prvega Festivala Marmelada 2013

 

Dežela kozolcev Šentrupert sledi cilju postati eko-muzej in se je projektu pridružila kot partner. Z aktivno vlogo pri snovanju programa skupaj z organizatorjem in ostalimi partnerji projekta vključujemo lokalno ponudbo in lokalni potencial. V našem muzeju na prostem imamo sadovnjak slovenskih avtohtonih sadnih sort, ki ga je pomagal ustvariti Grm Novo mesto – Center biotehnike in turizma.

Festival »MARMELADA 2013« je del projekta Dobrote Dolenjske, ki želi pospešiti preboj turistične prepoznavnosti regije in organizirane prodaje. Je nov, inovativen, drugačen, edinstven in najslajši mednarodni festival v Sloveniji, ki bo imel tudi dobrodelno noto – izkupiček od prodaje občinskega šmorna, ki ga bodo pripravljale ekipe občin Mirnske doline na čelu z župani, bo namenjen šolskim malicam in kosilom.

Festival Marmelada 2013_novinarska konferenca v Dezeli kozolcevNovinarska konferenca ob napovedi prvega mednarodnega Festivala  »MARMELADA 2013« v Deželi kozolcev Šentrupert.

Z leve: Urša Repše, Rupert Gole, Alja Rabzelj, Petra Krnc.

Foto: Alenka Lamovšek