Dežela kozolcev

Aktualno

Dobrodelno druženje med kozolci

Cvičkova princesa Anja Mrhar v nedeljo vabi na izjemen dobrodelni dogodek Cviček v srcu. Ob spoznavanju dolenjskih enoloških, kulinaričnih in kulturnih biserov bomo pomagali deklici s cerebralno paralizo iz občine Trebnje. (Foto: Andrej Matič)

Obujali bomo spomine s kmečkimi igrami, pridobili nova znanja na delavnici izdelave ‘cvičkovega’ mila, raziskovali slovensko zgodovino in življenje na gradovih s Sevniškimi graščaki ter se seznanili s slovenskim ljudskim izročilom, ki ga bodo predstavile članice Društva podeželskih žena in deklet Šentrupertske šmarnice. Poskrbljeno bo tudi za najmlajše obiskovalce, za katere bo prirejena lutkovna predstava Trije prašički, za  smeh bodo poskrbeli člani gledališke skupine P.L.I.N, pripravljamo pa tudi bogat srečelov!

Pevci mešanega pevskega zbora Kres Čatež, moškega vinogradniškega pevskega zbora Šentrupert, moškega pevskega zbora vinogradnikov Čatež, Ansambel Zavriskaj, Ansambel Dolenjskih pet in številni drugi bodo s svojo ljubeznijo do slovenske kulturne dediščine skrbeli za dobro voljo.

Vabljeni!