Dežela kozolcev

Aktualno

Delavnica vzgojne rezi visokodebelnih dreves

 

Vabimo vas, na delavnico vzgojne rezi visokodebelnih dreves, ki bo v soboto, 7. marca 2020, od 10.00 do 12.00 v Deželi kozolcev. Z nami bo g. Janez Gačnik, direktor Zavoda Jabolko, zavod za širjenje sadjarske kulture in ekološkega kmetovanja.

V prvem delu se bodo udeleženci podučili z osnovami obrezovanja si ogledali praktičen prikaz in se seznanili ostalimi tehnološkimi opravili v nasadih (gnojenje, zaščita, cepljenje). V drugem delu se bodo navzoči lahko sami preizkusili v obrezovanjem. V ta namen prinesete s seboj orodje in zaščitno opremo (rokavice, delovno haljo).

Nekaj orodja bo zagotovil tudi izvajalec.G. Gačnik, univ. dipl. ing agronomije, je večino svojega dosedanjega poklicnega življenja posvetil sadjarstvu, predvsem ohranjanju in vzpostavljanju travniških sadovnjakov. Vrsto let je delal kot kmetijski svetovalec, specialist za sadjarstvo, sedaj pa z nasveti, kot samostojni svetovalec za kmetijstvo, sodeluje pri izvedbi usposabljanj za ekološko kmetijstvo, pri vzpostavljanju šolskih vrtov in sadovnjakov.

Prijave obvezne na info@dezelakozolcev.si, 040 256 737. Število mest je omejeno.